
بررسی ورق لاستیکی
ورق لاستیکی نوعی عایق لاستیکی است. از این ورق برای ضربه گیری ، آب بندی کردن سطوح مخازن و انواع کفپوش و … استفاده می شود. ورق های لاستیکی دارای عرضی حداکثر ۱۵۰ سانتی متر با ضخامتی بین ۱ الی ۵۰ میلیمتری می باشند. اکثر ورقهای لاستیکی از یک طرف صاف می باشند. ورقهای لاستیکی انواع مختلفی دارند، مانند: ورق لاستیکی مصنوعی، ورق لاستیکی ضد سایش و ضد روغن، ورق لاستیکی طبیعی، ورق لاستیکی سیلیکون و... . هر کدام از این ورقها ویژگی های خاص خود را دارند. برای اینکه متوجه تفاوت ورق لاستیکی سیلیکونی و نخ دار شوید، باید با خصوصیات آن دو هم آشنا شوید. ما در این مقاله در مورد خصوصیات این دو ورق لاستیکی و تفاوت ورق لاستیکی سیلیکونی و نخ دار اطلاعاتی آورده ایم.

ورق لاستیکی سیلیکونی
ورق لاستیکی سیلیکونی
ورق لاستیکی سیلیکونی تقریباً نفوذ ناپذیر می باشد. این ورق در مقابل دمای بالا، مواد شیمیایی و خیلی از عوامل دیگر مقاوم است. ورق سیلیکونی را در صنعت داروسازی به کار می گیرند. به خاطر مقاومت بالا در برابر حرارت و بهداشتی بودن در صنایع پزشکی، دارویی، غذایی و بهداشتی از این ورق لاستیکی استفاده می شود. ورقهای لاستیکی سیلیکونی به خاطر مقاومت بالا در مقابل حرارت ، دارا بودن انعطاف پذیری مناسب و مضر نبودن برای انسان، برای استفاده در محیط با دمای بالا و محیط های مرتبط با غذا و دارو مناسب هستند. از ورق سیلیکونی در بازارهای صنعتی و مسکونی استفاده می شود. این ورق لاستیکی سیلیکونی چسبندگی خیلی بالایی دارد. همچنین دارای خاصیت ارتجاعی تا ۳۰۰٪ می باشد.
از ورق لاستیکی سیلیکونی در ساخت دارو، ساخت واشر برای استفاده در محیط های شیمیایی و همچنین، ساخت قالبهای متفاوت در ابعاد مختلف و ... استفاده می شود. ورق های لاستیکی سیلیکون نسوز دارای ضخامتی بین ۰.۵ تا ۱۰ میلی متر از برندهای مختلف نورد می باشد. از ورق لاستیکی در تمام صنایع استفاده می شود. این نوع ورق بیشتر در رنگ های قرمز، سفید، مشکی و آبی تولید شده و در برابر هوازدگی، اشعه uv و عوامل جوی مقاومت زیادی دارد. ماهیت ورق لاستیکی سیلیکونی در صنایع الکتریکی و الکترونیکی بسیار مفید می باشد.
بیشتر بخوانید: معرفی 3 نوع ورق لاستیکی (نخ دار، ضربه گیر، منجید دار)
بیشتر بخوانید: معرفی 3 نوع ورق لاستیکی (نخ دار، ضربه گیر، منجید دار)

ورق لاستیکی نخ دار
ورق لاستیکی نخ دار
ورق لاستیکی نخ دار از پرطرفدارترین ورقها در صنعت لاستیک سازی است. از این نوع ورق در اکثر صنایع استفاده می شود. ورق منجید دار دارای انواع مختلفی از لحاظ شکل و اندازه و مواد می باشد. لاستیک منجید دار دارای مقاومت حرارتی بالایی می باشد، مقاومت حرارتی آن تقریباً ۱۵۰ درجه است. به خاطر اینکه از موادی مثل کتان و نخ های الیاف مصنوعی در ساختار این ورق استفاده شده است، آن را ورق لاستیکی منجید دار نیز می گویند. از این الیاف و نخ ها برای بالا بردن استحکام و مقاومت ورق استفاده می شود. دو مدل نخ پلی استر و کتان در ساختار ورق منجید دار به کار گرفته می شود. به خاطر نوع نخ هایی که در ساختار لاستیک وجود دارند، دو نوع ورق لاستیکی هم در بازار عرضه می شود.
ورق لاستیکی منجید دار و ورق لاستیکی پلی استر. با ترکیب کردن آلیاژ پلاستیک میتوان استحکام آن ورق را بالا برد، اما بالا بردن استحکام با منجید دار کردن ورق کم هزینه تر می باشد. ورق لاستیکی نخ دار دارای قیمت مناسب و پایینی می باشد. ورقهای لاستیکی نخ دار در ساخت لباس های مختلف، برای محافظت از بدن در مقابل مواد شیمیایی به کار گرفته می شوند. این نوع ورق لاستیکی در صنایع خودروسازی، ساخت ضربه گیر و واشر مورد استفاده قرار می گیرد. حالا نوبت به تفاوت ورق لاستیکی سیلیکونی و نخ دار رسیده است.
تفاوت ورق لاستیکی سیلیکونی و نخ دار
تفاوت ورق لاستیکی سیلیکونی و نخ دار، در ساختار آنها است. ورق لاستیکی نخ دار در ساختار خود، الیاف و نخ دارد که مقاومتش را بیشتر می کند. از ورق سیلیکونی بیشتر در صنایع دارویی استفاده می شود، اما ورق منجید دار بیشتر در صنایع ساخت خودرو به کار گرفته می شود. از خصوصیات بارز ورق سیلیکونی چسبندگی بالای آن است. تفاوت در ساختار ورق ها، کاربردهای آنها را نیز متفاوت می کند. این دو ورق، در مقابل حرارت مقاومت خیلی بالایی دارند. علاوه بر مقاومت در برابر حرارت، ورقهای سیلیکونی مقاومت خوبی در مقابل فرسودگی و همچنین تابیدن اشعه UV از خود نشان می دهند. این ورق نوعی عایق مناسب الکتریکی است. تفاوت این دو ورق با هم نشان دهنده برتری یکی بر دیگری نیست.
بازدید: 130تاریخ انتشار : 1401/06/30